Fred Piepenbrock

Gitaar (elektrisch en akoestisch)
06 - 29 288 475

Mijn naam is Fred Piepenbrock,gitaardocent, akoestische gitaar en elektrische gitaar. In 1987 ben ik afgestudeerd aan het conservatorium Arnhem ( tegenwoordig Artez) voor klassiek gitaar en bijvak lichte muziek jazz en pop, elektrische gitaar.

Vanaf mijn elfde jaar speel ik gitaar en volgde gedurende 4 jaar gitaarlessen op de plaatselijke muziekschool, studeerde vervolgens 3 jaar bij Jan Janssen, daarna de vooropleiding (1 jaar) en de hoofdvakopleiding gitaar (5 jaar) bij Barbara Antonietti en daarnaast bijvak lichte muziek (jazz en pop) bij Jean Marc Bouyeure. Ook de muziektheoretische vakken heb ik in Arnhem met succes afgesloten. Later volgde ik nog jazzgitaarlessen bij Marcel Karreman.

Al vanaf mijn 15e jaar ben ik begonnen met het geven van gitaarlessen en dit bracht mij later op verschillende muziekscholen, o.a. De lindenberg in Nijmegen, De Meander in Boxmeer, de muziekschool in Oss en nog een aantal muziekscholen.
De laatste 25 jaar was ik werkzaam op kunstencentrum De Stroming.
Sinds de oprichting in 1996, werk ik op De Nieuwe Muziekschool in Druten.

Vanaf mijn 15e jaar speelde ik als zanger en gitarist in talloze bands zoals December, Major League, Het Beest, Kadanz,
Chase, Capelino, Hutspot soul connection, Pearl en heb ik als gitarist artiesten begeleid zoals Marco Borsato, Lee Towers, Peter Koelewijn.

Momenteel speel ik nog in de Marijke Hörmann band ( jazz, soul en pop), Pebb ( Funky jazz) en Foep ( Rock en pop).

Met mijn ruime ervaring in het spelen en lesgeven kan ik elke gitarist, beginnend of gevorderd, jong en oud, veel leren, in wat voor een stijl dan ook! Klassiek, pop, rock, jazz, fingerpicking, het kan in mijn gitaarlessen voorbij komen!

Ook de muziektheorie kan aan de orde komen als de leerling dat wenst. Zo heb ik al een aantal leerlingen begeleid naar bv. het conservatorium en Rockacademie Tilburg en andere Jazz en Pop opleidingen.

Het plezier in het gitaarspelen staat voorop!

 

Terug

Fred Piepenbrock