Jeroen de Heuvel

Accordeon
06 - 105 38 808

Ik studeerde af als toetsenist op de Rockacademie in Tilburg met een minor in componeren. Nu duik ik regelmatig de studio in om liedjes op te nemen, toer ik met diverse bands door het binnen- en buitenland, maak ik af en toe een covervideo voor YouTube, schrijf ik songs voor mijn eerste soloalbum en geef ik veel muziekles.

Ik legde al vroeg een sterke theoretische en technische basis door op mijn zevende te beginnen met accordeonlessen, waar ik met name Russische en Franse volksmuziek speelde. Op de middelbare school raakte ik echter in de ban van The Beatles en Boogie Woogie, dus besloot ik me ook te gaan richten op piano. Vervolgens won ik diverse bandwedstrijden op jonge leeftijd, toerde ik door China met Showorkest Riverland, speelde regelmatig op nationale radio en grote festivals met Blue Marble en Penny Roox, bracht een album uit op een Amerikaans platenlabel met Eerie Wanda (waarvan ook muziek verscheen in Netflix series), scheurde en pingelde erop los bij coverbands Stennes en Blue Bayou én begeleidde ik streekmusicals van Plaet Gespeuld en de Bewaorsmiense.

Als student docent muziek aan het Utrechts conservatorium (2009-2011), heb ik leerlingen in zowel het basis- als middelbaar onderwijs muzieklessen gegeven. Ik heb als stage bandcoaching verzorgd voor het lokale muzieknetwerk Stichting PAN in Nijmegen. Inmiddels ben ik al jaren actief als accordeon-, piano-  en keyboarddocent via verschillende muziekscholen. Momenteel werk ik ook als gastdocent op de Rockacademie, waar ik o.a. pianolessen geef aan songwriters en zangers.

Ik vind het geweldig om beginners en gevorderden iets te leren. Uiteindelijk draait alles om beleving en plezier. In de lessen combineer ik lesmethodes met het spelen van bekende (pop)liedjes naar keuze. Zo leer je alle theoretische en technische vaardigheden die er nodig zijn om met plezier je favoriete muziek te spelen. Accordeon is een instrument dat je bespeelt met je hele lichaam. Het klinkt werkelijk mooier als je een beetje mee swingt.

Jeroen de Heuvel