Marja Schoneveld

Trompet / Bugel / Muziekclub
06 - 22 872 652

Als meisje van een jaar of 6 liep ik al achter de fanfare aan van mijn dorp Hooge Zwaluwe. Mijn zeven jaar oudere buurmeisje speelde daar bugel. Dat wilde ik ook! Toen ik een jaar of 12 was, mocht ik beginnen op cornet. Toen ik op mijn 17e naar Den Bosch verhuisde, kon ik eindelijk echt trompetles krijgen op de muziekschool. Op het conservatorium in Utrecht studeerde ik trompet met bijvak piano.

Daarna ben ik ook andere instrumenten gaan spelen, zoals saxofoon en accordeon, en gaan zingen. Ik heb in kleine en grote(re) bezettingen gespeeld: klassiek, balkan, salsa, soul, jazz, theatermuziek en meer. Gezongen heb ik onder andere in een klassiek kamerkoor. De opleiding Ortho Agogische Muziekbegeleiding, een soort muziektherapie, deed ik om als muziekagoog te gaan werken in een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking, waar ik al werkte als activiteitenbegeleidster.

Voordat ik bij de Nieuwe Muziekschool ging lesgeven, heb ik jarenlang lesgegeven op trompet en andere koperblaasinstrumenten aan harmonie- en fanfareleerlingen. De laatste jaren heb ik allerlei projecten gedaan in het basisonderwijs en het speciaal (voortgezet) onderwijs en een wereldmuziekkoor gedirigeerd. Bij de Nieuwe Muziekschool heb ik naast de reguliere lessen ook een korte cursus balkanband gegeven.

Bij de Nieuwe Muziekschool geef ik trompetles. Trompet spelen is leuk en dat breng ik graag over op mijn leerlingen. Omdat de ene leerling de andere niet is, ziet de ene les er anders uit dan de andere. Het allerleukst is natuurlijk samenspelen. Dat doen we dan ook regelmatig.

Bij de Nieuwe Muziekschool geef ik ook les aan mensen met een verstandelijke beperking. Daar geef ik aangepaste lessen op keyboard, drumstel of – in overleg – op een ander instrument. Wekelijks is er ook de muziekclub. Daar is veel ruimte voor eigen inbreng. Je kunt zingen, een ritme-instrument bespelen of een instrument als keyboard. Iedereen doet op zijn manier mee en we kiezen de liedjes samen. Dat kunnen Nederlandse of Engelse liedjes zijn.

Naast de lessen op de Nieuwe Muziekschool geef ik saxonetles op basisschool de Kubus groep 5 in het project muziek = klasse. Bovendien ben ik werkzaam als wiskundedocent.

 

Terug

Marja Schoneveld