Yvonne Verschuren

Keyboard en AMV
0487 - 541 906

Ben je op zoek naar keyboardles? Beginners en gevorderden zijn bij mij op het juiste adres. De muziekinteresse van de leerling is een belangrijk uitgangspunt voor het lesmateriaal: als een leerling een stuk graag wil spelen willen ze er vaak veel tijd aan besteden.
Beginnende leerlingen spelen liedjes met akkoordsymbolen en ook meteen polyfone stukken (de “piano manier”). Op die manier kan een leerling ontdekken welk materiaal / welke muziek het beste bij hem/haar past en welke speelmanier na een tijdje les eventueel de voorkeur heeft. Mijn passie is om leerlingen met veel plezier op een zo hoog mogelijk nivo muziek te laten maken.
Samenspelen is leuk! Niet alleen in de groepsles spelen de leerlingen samen maar ook regelmatig bij optredens.

Vanaf schooljaar 2016-2017 geef ik ook lessen muzikale basisvorming: Muziek & Beweging aan leerlingen uit groep 1-2,  en Algemene Muzikale Vorming, AMV aan leerlingen uit groep 3-4. Leerlingen op een speelse manier van alles leren over zelf muziek maken en zingen. Doordat ik veel verschillende werkvormen gebruik is de invulling van de les steeds weer een verrassing voor de leerling.

Alle groepen 5 van IKC de Kubus krijgen Muziek = Klasse. Hier geef ik zowel de klassikale lessen als de lessen op keyboard.

Als combinatie functionaris voor gemeente Druten en West Maas en Waal ben ik de schakel tussen de scholen en muziekonderwijs. Ik zet muziekprojecten op voor de scholen en ik geef muzieklessen op scholen.

Bij De Nieuwe Muziekschool ben ik voor iedereen het aanspreekpunt. Ik coördineer nieuwe initiatieven en de optredens.

Mijn opleiding:
Ik heb in 1979 mijn Atheneumdiploma behaald bij het Pax Christi College in Druten.  In 1984 ben ik afgestudeerd aan het conservatorium van Tilburg met als hoofdvak elektronisch orgel. Ik ben de trotse eigenaar van een Hammond B3, mijn favoriete instrument. In 1990 studeerde ik af aan het conservatorium van Enschede op keyboard. Hierna heb ik ook een aantal jaren jazz improvisatielessen gevolgd bij Carlo de Wijs.
Daarnaast heb ik in 2017 de opleiding “muziek aan de basis” afgesloten die ik via Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam heb gevolgd voor het geven van AMV lessen en muziek op de basisschool.

Ik heb een brede muzikale belangstelling: ik heb zowel op orgel als trombone gespeeld in pop- en rockbands, bij een harmonie en Big Bands, in een musical en als begeleider van verschillende kerkkoren.

 

Terug

Yvonne Verschuren