Op zaterdag 15 december verzorgen leerlingen van De Nieuwe Muziekschool om 19.00 uur een kerstconcert in de Protestantse kerk in Druten. Naast bekende Nederlandse kerstliedjes zoals de herdertjes staan ook Winter Wonderland en Sleigh Ride op het programma. De leerlingen spelen niet alleen kerstklassiekers, maar ook “gewoon” klassiek zoals naast Gnossiene van Erik Satie en Air van Bach. Naast instrumentale muziek wordt er natuurlijk ook gezongen: de AMV leerlingen zingen over “Eventjes kerstmis” en de zangleerlingen hebben “A million Dreams”. Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis.

Op Zondag 16 december is het Dickens Festijn. Hier treden de leerlingen van Muziek = Klasse van de groepen 5 van IKC de Kubus op. Deze lessen worden gegeven door docenten van De Nieuwe Muziekschool. Stukken die gespeeld worden staan in het teken van het Dickens festijn zoals Scrooge, David Copperfield en Dickens.
Dit optreden is tussen 14.30-16.30 uur in de tent op de markt. Ook daar is iedereen van harte welkom om te komen luisteren naar het eerste optreden van deze muzikanten.

Kerst bij De Nieuwe Muziekschool