De Nieuwe Muziekschool
De Nieuwe Muziekschool6 days ago
Kindpakket Druten nog makkelijker!

Aanvragen voor het kindpakket Druten kan voortaan via:
www.kindpakket.nl

Postcode invoeren en u zit in het formulier.
www.kindpakket.nl
De Nieuwe Muziekschool
De Nieuwe Muziekschool2 weeks ago
Aanmelding binnen gekregen van een 19 jarige drumster om in een popband te spelen. Speel je bas, gitaar, toetsen, zing je of rap je? Meld je dan ook aan, dan kijken we of we een nieuwe popband kunnen opstarten.
De Nieuwe Muziekschool
De Nieuwe Muziekschool3 weeks ago
Kampvuur-gitaar spelen voor volwassenen.
Voor de workshop kampvuur-gitaar spelen blijkt steeds veel animo. Vandaar dat De Nieuwe Muziekschool weer een nieuwe cursus start op dinsdagavond 23 oktober.
De vakantietijd zit er voor de meesten weer op. Misschien heb je zittend rond het kampvuur met enige jaloezie gekeken naar de gitarist(e) die met wat eenvoudige akkoorden op een akoestische gitaar de sfeer aanzienlijk wist te verhogen? Grijp dan nu je kans zodat jij de volgende vakantie die gitarist(e) kunt zijn!
De Nieuwe Muziekschool biedt een korte laagdrempelige groepscursus van 5 lessen van 60 minuten.Hierin leer je de eerste basisgrepen en werken we zo snel mogelijk naar het begeleiden van een eenvoudig nummer toe.
Heb je een akoestische gitaar, plectrum en goeie zin dan ben je welkom. Meezingen? Graag!
Aanmeldingen ontvangen we graag voor 15 oktober.
Voor meer informatie zie www.denieuwemuziekschool.nl
De Nieuwe Muziekschool
De Nieuwe Muziekschool4 weeks ago
€ 10.000 voor de opstart van Muziek = Klasse Senior

De Nieuwe Muziekschool heeft een bijdrage van € 10.000 ontvangen van het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie in het kader van Kinderen Maken Muziek. Kinderen Maken Muziek is opgezet voor de groepen 5 van IKC De Kubus onder de noemer Muziek = Klasse. Met deze extra bijdrage kan De Nieuwe Muziekschool Muziek = Klasse Senior opzetten. De (groot) ouders van de muzikanten kunnen hier aan deelnemen.
Muziek = Klasse voor groepen 5 is in schooljaar 2011-2012 gestart bij IKC de Kubus met een bijdrage uit het programma Kinderen Maken Muziek. Nu was er de mogelijkheid om een bijdrage aan te vragen voor uitbreiding of verdieping van deze lessen. De Nieuwe Muziekschool wil graag meer betekenen voor ouders en grootouders. Met deze aanvraag ontstond de mogelijkheid om deze lessen voor volwassenen op te starten. De (groot)ouders kunnen samen met de kinderen thuis oefenen. Ook onder lestijd gaan ze regelmatig samen spelen en bij optredens staat een meer-generatie orkest op de planken. Wat is er nu leuker dan samen met je (groot) ouders muziek te maken? De Nieuwe Muziekschool is dan ook erg blij dat deze aanvraag gehonoreerd is. De lessen aan de leerlingen van de groepen 5 bij IKC de Kubus zijn gestart op 31 augustus, de lessen Muziek = Klasse Senior starten 12 oktober met een instrumenten-kennismaking.
Kinderen Maken Muziek is een uniek samenwerkingsverband tussen het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het doel is dat zoveel mogelijk kinderen samen een muziekinstrument leren bespelen en de muziek tot contact tussen groepen mensen leidt. Het Oranje Fonds streeft ernaar dat iedereen mee kan doen in de samenleving en niemand er alleen voor staat. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten met geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds. Het Fonds voor Cultuurparticipatie stimuleert het meedoen aan cultuur. Iedereen verdient de kans om op zijn of haar eigen manier met cultuur bezig te zijn. Op school en in de vrije tijd. Daarom geeft het Fonds subsidies aan bijzondere culturele initiatieven in het hele land.
De Nieuwe Muziekschool
De Nieuwe Muziekschool1 month ago
Beste mensen, cultuurorganisatoren, docenten,

U komt ze vast wel eens tegen, kinderen die niet op muziekles kunnen omdat er thuis te weinig geld is. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur (landelijk), het Jongerencultuurfonds (Amsterdam) en Instrumentendepot Leerorkest maken het mogelijk dat alle kinderen en jongeren in Nederland een muziekinstrument kunnen leren bespelen. Als er thuis te weinig geld is, betalen deze jeugdfondsen de muziekles. En via het Instrumentendepot Leerorkest is er nu gratis een instrument te leen.

Helpt u mee deze kans voor kinderen en jongeren bekend te maken? Doen er kinderen mee aan uw muziekeducatieproject die hiervoor in aanmerking komen? Deel deze informatie en zorg ervoor dat kinderen met een eigen muziekinstrument op muziekles kunnen.

Instrument (gratis) te leen voor individuele kinderen
Bijna alle instrumenten zijn te leen: viool, gitaar, drumstel, dwarsfluit, harp, fagot, trompet – teveel om op te noemen. Een echte piano kunnen we nog niet aanbieden, maar een keyboard wél. Vraag gerust naar de mogelijkheden.
Let op: het individueel lenen van een muziekinstrument via het Instrumentendepot Leerorkest is alleen mogelijk in combinatie met een lesgeldvergoeding via bovenstaande jeugdfondsen.

Aanvraag via een intermediair
Betrokkenen, muziekdocenten of ouders kunnen een Intermediair vragen om een aanvraag in te dienen voor muziekles en een eigen instrument. Een Intermediair is bijvoorbeeld een leerkracht op school, een medewerker van het sociaal wijkteam of jeugdzorg. Verdere toelichting staat op de websites van de jeugdfondsen.

De coördinator van het Jeugdfonds Sport & Cultuur in uw gemeente helpt u desgewenst op weg. U vindt de contactgegevens op jeugdfondssportencultuur.nl.

Neem in Amsterdam contact op met het Jongerencultuurfonds via jongerencultuurfonds.nl.

U vindt dit bericht altijd terug op onze website leerorkest.nl/instrumentendepot.

Bedankt!

Hartelijke groeten,

Marco de Souza
directeur Instrumentendepot Leerorkest
De Nieuwe Muziekschool
De Nieuwe Muziekschool1 month ago
Afgelopen zaterdag 1 september hebben leerlingen weer opgetreden bij het Bourgondisch fruitwandelen. De lopers van de 18 en 27 kilometer kwamen langs in de boomgaard van van der Zandt in Puiflijk. Onder het genot van een glaasje appelsap konden de wandelaars genieten van de muziek van onze muzikanten.