Iedereen kan liedjes schrijven! Maar net als bij elk ander vak ben je niet meteen de nieuwe Paul McCartney of Ed Sheeran. Dat kost tijd en moeite. Daarom hebben we bij deze lessen de doelstelling om in ieder geval één lied te schrijven. En als je de smaak eenmaal te pakken hebt kan ik je handvaten geven om meer muziek te schrijven. Daarbij gaan we dan ook op zoek naar jouw eigen stem.
De drempel is laag, maar je moet wel de basis van een akkoordinstrument beheersen (piano of gitaar). Daarnaast is het ook van belang om iets van muzikale aanleg te hebben in de vorm van toon kunnen houden bij zingen of het strak in de maat mee kunnen klappen.
In de lessen analyseren we liedjes van de grote songwriters, geven we feedback op elkaars composities en bespreken we o.a. onderwerpen als het rijmen van lyrics, het bedenken van creatieve metaforen, het vermijden of juist opzoeken van clichés, keuzes maken in vorm, inspiratie opdoen voor onderwerpen, catchy melodieën schrijven en akkoordenschema’s bedenken met behulp van de kwintencirkel.

Basiscursus:
5 lessen van 1 uur bij minimaal 4 deelnemers

Kosten;          € 75,50 leerlingen tot 21 jaar.
€ 91,50 leerlingen vanaf 21 jaar

Lesdag:           dinsdag 19.00-20.00 uur

Individuele begeleiding:
10 lessen van 30 minuten € 309,-
Lesdag:           dinsdag

Neem contact op met Jeroen voor meer informatie of schrijf je meteen in!

Songwriting lessen bij Jeroen de Heuvel