De Nieuwe muziekschool organiseert een cursus ukelele spelen. Het is een starters cursus van 5 lessen van een uur. Docent Jeroen Kurpershoek start deze lessen op woensdagavond 5 april. In deze cursus leer je een aantal akkoorden spelen die je meteen gaat toepassen door het spelen van huidige popmuziek en gouwe oude.

Een ukelele is een soort “kleine gitaar”: een gitaar heeft 6 snaren, een ukelele maar 4. Hierdoor kun je er eenvoudiger akkoorden op leren spelen. De snaren zijn ook anders gestemd dan bij een gitaar. Ook voor gitaristen is deze cursus een goede basis om met ukelele te beginnen. Ex-Beatle George Harrison speelde graag ukelele en had er een verzameling van.

Aanmeldingen ontvangen we graag voor 29 maart.

Doelgroep:                  jongeren en volwassenen
Docent:                         Jeroen Kurpershoek info@jeroenkurpershoek.nl
Lesdagen:                    Woensdag 5 – 12 – 19 april 10 – 17 mei
Lestijd:                        19.45-20.45 uur
Lesduur:                      5 lessen van 60 minuten
Locatie:                        IKC de Kubus Irenestraat 3 Druten (op de 1e verdieping)
Lesgeld 2016-2017:    € 50,- voor deelnemers tot 21 jaar     € 60,- (= incl 21 % BTW) voor deelnemers vanaf 21 jaar
Aantal deelnemers:    Minimaal 6

Klik HIER om het inschrijfformulier te downloaden.

 

Cursisten moeten in het bezit zijn van een ukelele.

Er zijn natuurlijk vele winkels die prima ukeleles verkopen. Wel wil Jeroen het volgende meegeven:
Als je nog niet zo goed weet wat je wilt of als je er minder verstand van hebt, koop dan geen instrument via het internet of in een winkel zoals Lidl, Bart Smit e.d.
Probeer ook niet een nog goedkoper instrument dan die van 29,95. Dit is al belachelijk goedkoop voor een goed bespeelbaar instrument.
Verder raadt Jeroen een stemapparaatje aan dat je op de ukelele kunt klemmen zodat je kunt stemmen als er geluid om je heen is.

Van links naar rechts (kosten zijn de tarieven van Schreeven plein ’44 Nijmegen):

1 Pure Tone Ukelele euro 29,95 (met tasje en boekje)

De goedkoopste. Een starters ukelele. Hij is zuiver en goed bespeelbaar. Ik vond alleen de klank minder mooi. En het is de kleinste maat waardoor ik met mijn volwassen vingers wel wat last had. Maar goed te doen als je het wilt uitproberen.

 

2 Pure Tone Kahana Ukelele euro 69,- (met gratis stemapparaatje)

Deze was helaas uitverkocht dus ik kon er zelf niet op spelen. Volgens Schreeven is dit het goedkoopste instrument wat als een serieuze ukelele gezien kan worden waar je jaren plezier van kunt hebben. Wel is hij net zo klein als nr. 1

 

3 Makawao UK20 Concert Ukelele 79,90

Deze is iets groter en gemaakt om meer volume te produceren. Daarom de naam concert. Prima instrument en een fijn maatje.

 

4 Ashton Tenor Ukelele 135,00

Net weer een slag groter maar nog steeds klein natuurlijk. Deze vond ik zelf het mooiste klinken en ik kon het niet laten om hem te kopen. Helaas is deze dan ook meteen weer wat duurder.

 

5 Ukelele tas Boston 6,99 (hierop ontvang je ook 10% korting bij Schreeven)

Een stemapparaatje Cherub WST2046 los is 12,99 (hier is de korting al vanaf) Dit stemapparaatje kun je op de ukelele klemmen voor het stemmen.

Ukelele les voor jongeren en volwassenen