Alle leerlingen in de basisschoolleeftijd die dit schooljaar (naschools) zijn gestart met het bespelen van een instrument hebben een mail ontvangen. Zij werden hierin uitgenodigd om op zaterdag 18 februari van 16.30-17.15 naar de samenspel workshop te komen. Vooraf aan deze workshop krijgen de deelnemers via hun eigen docent de bladmuziek. Op die manier kan in de workshop echt geoefend worden op het samenspelen en naar elkaar luisteren, de partijen kennen de leerlingen dan al. 18 Leerlingen hebben zich op dit moment al aangemeld voor deze workshop. Het wordt een leuke diverse groep: trompet, dwarsfluit, drums, gitaar (elektrisch en akoestisch) piano en keyboard spelen mee in het ensemble.

Op zondag 19 februari treedt deze groep op in d’n Bogerd tijdens de leerlingenuitvoering. Iedereen kan dan het resultaat komen beluisteren. Dit optreden begint ok 12.00 de toegang is gratis.