Ik ben in Rusland geboren en begon daar mijn professionele muziekopleiding bij de Academie van Kunsten in Vladivostok. Tijdens die studie aldaar heb ik al ervaring opgedaan bij professionele orkesten. Na het Cum Laude behalen van mijn diploma verhuisde ik naar St-Petersburg, waar ik kamermuziek speelde met verschillende ensembles en fluitles gaf.
Toen ik in 2006 naar Nederland kwam, begon ik aan het Conservatorium in Arnhem bij Peter Verduyn Lunel met de voortgezette kunstopleiding en daarna deed ik een masteropleiding aan het Conservatorium in Utrecht bij Aldo Baerten.
Gedurende mijn studie in Nederland volgde ik verschillende lessen, masterclasses en cursussen, onder andere bij Rien de Reede, Patrick Gallois, Philippe Bernold, Davide Formisano en Claude Lefèbvre.
Naast mijn hoofdvak dwarsfluit heb ik ook een opleiding gehad voor piccolo bij Vincent Cortvrint en voor traverso (barokfluit) bij Wilbert Hazelzet en Jed Wentz. Ook op het gebied van de oude muziek heb ik cursussen gevolgd, onder andere bij Marcello Gatti, Rachel Brown en Marc Hantaï.
Sinds ik in Nederland woon, speel ik ook hier in verschillende orkesten en ensembles.
Het lesgeven vanuit mijn ervaring als uitvoerend musicus en op grond van mijn podiumervaring is een van de belangrijke uitgangspunten in mijn lespraktijk. Delen wat ik zelf heb ervaren. Door het spelen en het lesgeven in verschillende delen van de wereld, met diverse doelgroepen en in een aantal vreemde talen, heb ik veel kennis en ervaring opgebouwd, die ik graag met mijn leerlingen deel.
In mijn lessen besteed ik veel aandacht aan een degelijke techniek, met name de aspecten:
Door het bestuderen van deze verschillende aspecten als klank, ademhaling, houding en andere kanten van het fluitspel, begon ik heel duidelijk te zien hoe alle elementen van het spelen beïnvloed worden door onze persoonlijkheid, emoties en gevoelens. En op die manier wordt het fluitspelen veel dieper en mooier, dan komt u op een ander niveau van uzelf leren kennen en op een ander niveau van musiceren. Daardoor krijgt u automatisch veel meer plezier in het muziek maken.
Naast mijn muzikale carrière ben ik ook bezig als gecertificeerde yogadocent (hormoonyoga en yin yoga).
Ik geef al zo’n 20 jaar met veel plezier vioolles in Nijmegen, Wijchen en Druten. Aan kinderen vanaf 5 jaar en aan volwassenen. Aan beginnende leerlingen en aan gevorderde spelers. Ik vind het belangrijk om aan te sluiten bij de wensen van een leerling met aandacht voor een goede techniek. Een les bij mij is daarom altijd een mooie mix van oefeningen en het spelen van stukken.
Naast het lesgeven speel ik ook in diverse orkesten en kwartetten. Zo onderhoud ik mijn eigen plezier, niveau en inspiratie voor het vioolspelen. En dat merk je in de lessen.
Graag stel ik me even voor. Een hele poos geleden alweer ben ik afgestudeerd aan het conservatorium, ArtEZ Hoge School voor de Kunsten, in Arnhem. Sindsdien geef ik twee dagen les aan De Nieuwe Muziekschool in Druten en vanaf begin negentiger jaren ook drie dagen als akoestisch gitaardocent en uitvoerend gitarist in Nijmegen.
Mijn specialisatie en passie is akoestisch klassiek gitaar. Op mijn elfde begon ik met gitaarspelen op een western gitaar, elektrisch gitaar en Spaanse gitaar. Natuurlijk heeft ieder instrument specifieke eigenschappen en gebruik. Maar al snel ontdekte ik dat de Spaanse of klassieke gitaar een instrument was met een bijzondere eigenschap. Je kon er niet alleen akkoorden en solo’s op spelen maar ook een melodie tegelijkertijd met een baslijn èn middenstemmen. Dus muzikaal volledige muziekwerken. Mijn repertoire was ineens niet meer beperkt tot de populaire 20e eeuw, maar wereldwijd uitgebreid van ver voor de middeleeuwen tot heden. Van populair tot kunstzinnige klassiek muziekvormen. Veel kennis van muziekstijlen kun je redelijk snel doorgronden via een instrumentale vakstudie klassiek gitaar aan het conservatorium.
Eén van de jarenlange nevenactiviteiten was met leerlingen een bezoek brengen aan een gitaarconcert. Dat kon Het Concertgebouw Amsterdam zijn maar ook een klein kerkje in Groningen, of elders in het land. Dit resulteerde in 2010 tot de oprichting in Nijmegen van Stichting GiCoN – Gitaar Concerten Nijmegen. Inmiddels zijn er tot op heden 14 concerten georganiseerd met de klassieke gitaar in de hoofdrol. Vooraanstaande wereldgitaristen uit onder onder meer Spanje, Italië, Duitsland, Nederland, Argentinië en Zuid-Korea speelden op sprekende locaties als Concertgebouw De Vereeniging, De Stevenskerk, Museum Het Valkhof.
Andere activiteiten… In 2010 is op vraag van diverse gitaristen uit Nijmegen en omstreken ook Het Gitaarensemble Nijmegen opgericht. In 2015, eveneens op vraag van gitaristen, zijn we gestart met de jaarlijkse Guitar Summerschool Nijmegen. Drie volle dagen, inclusief overnachting, midden in de zomer musiceren ergens op een bijzonder landgoed. In april 2017 zijn we gestart met Het Gitaarkwartet Nijmegen. Daarnaast coach ik incidenteel diverse kleine ensembles. Overigens treed ik, vaak in kleine besloten kring, enkele keren per jaar op. Al met al kan ik met recht zeggen dat beroep, hobby en passie zeker samen kunnen gaan… voor mij met akoestisch klassiek gitaar.
In 1987 ben ik afgestudeerd aan het conservatorium Arnhem ( tegenwoordig Artez) voor klassiek gitaar en bijvak lichte muziek jazz en pop, elektrische gitaar.
Vanaf mijn elfde jaar speel ik gitaar en volgde gedurende 4 jaar gitaarlessen op de plaatselijke muziekschool, studeerde vervolgens 3 jaar bij Jan Janssen, daarna de vooropleiding (1 jaar) en de hoofdvakopleiding gitaar (5 jaar) bij Barbara Antonietti en daarnaast bijvak lichte muziek (jazz en pop) bij Jean Marc Bouyeure. Ook de muziektheoretische vakken heb ik in Arnhem met succes afgesloten. Later volgde ik nog jazzgitaarlessen bij Marcel Karreman.
Al vanaf mijn 15e jaar ben ik begonnen met het geven van gitaarlessen en dit bracht mij later op verschillende muziekscholen, o.a. De lindenberg in Nijmegen, De Meander in Boxmeer, de muziekschool in Oss en nog een aantal muziekscholen.
De laatste 25 jaar was ik werkzaam op kunstencentrum De Stroming.
Sinds de oprichting in 1996, werk ik op De Nieuwe Muziekschool in Druten.
Vanaf mijn 15e jaar speelde ik als zanger en gitarist in talloze bands zoals December, Major League, Het Beest, Kadanz, Chase, Capelino, Hutspot soul connection, Pearl en heb ik als gitarist artiesten begeleid zoals Marco Borsato, Lee Towers en Peter Koelewijn.
Momenteel speel ik nog in de Marijke Hörmann band ( jazz, soul en pop), Pebb ( Funky jazz) en Foep ( Rock en pop).
Met mijn ruime ervaring in het spelen en lesgeven kan ik elke gitarist, beginnend of gevorderd, jong en oud, veel leren, in wat voor een stijl dan ook! Klassiek, pop, rock, jazz, fingerpicking, het kan in mijn gitaarlessen voorbij komen!
Ook de muziektheorie kan aan de orde komen als de leerling dat wenst. Zo heb ik al een aantal leerlingen begeleid naar bv. het conservatorium en Rockacademie Tilburg en andere Jazz en Pop opleidingen.
Het plezier in het gitaarspelen staat voorop!
In 2017 studeerde ik af als toetsenist op de Rockacademie in Tilburg met een minor in componeren. Nu duik ik regelmatig de studio in als sessiemuzikant, toer ik met diverse bands door het binnen- en buitenland, schrijf ik muziek voor reclames of bedrijfsvideo’s en geef ik veel muziekles. De laatste jaren heb ik hard gewerkt aan mijn eerste soloalbum. Deze verschijnt begin 2024 onder mijn artiestennaam Jerone Hill. De komende tijd zullen een aantal singles uitgebracht worden en zal ik ook optreden als singer-songwriter Jerone Hill.
Ik legde al vroeg een sterke theoretische en technische basis door op mijn zevende te beginnen met accordeonlessen, waar ik met name Russische en Franse volksmuziek speelde. Op de middelbare school raakte ik echter in de ban van The Beatles en Boogie Woogie, dus besloot ik me ook te gaan richten op piano. Vervolgens won ik diverse bandwedstrijden op jonge leeftijd, toerde ik door China met Showorkest Riverland, speelde regelmatig op nationale radio en grote festivals met Blue Marble, Penny Roox en Oliver Pesch, bracht een album uit op een Amerikaans platenlabel met Eerie Wanda (waarvan ook muziek verscheen in Netflix series), scheurde en pingelde erop los bij lokale coverbands Stennes en Blue Bayou én begeleidde streekmusicals van Plaet Gespeuld en de Bewaorsmiense.
Als student docent muziek aan het Utrechts conservatorium (2009-2011), heb ik leerlingen in zowel het basis- als middelbaar onderwijs muzieklessen gegeven. Ik heb als stage bandcoaching verzorgd voor het lokale muzieknetwerk Stichting PAN in Nijmegen en als gastdocent pianolessen gegeven aan songwriters en zangers op de Rockacademie in Tilburg. Inmiddels ben ik al jaren actief als piano-, keyboard- en accordeondocent via verschillende muziekscholen.
Ik vind het geweldig om beginners en gevorderden iets te leren. Uiteindelijk draait alles om beleving en plezier. In de lessen combineer ik lesmethodes met het spelen van bekende (pop)liedjes naar keuze. Zo leer je alle theoretische en technische vaardigheden die er nodig zijn om met plezier je favoriete muziek te spelen.
Marijke Hörmann werd geboren in 1963 te Oploo, Noord-Brabant.
Marijke begon vanaf haar 6e met zingen bij een kinderkoor en begon op 10-jarige leeftijd ook met viool spelen.
Zingen bleef een rode draad in de jaren dat zij opgroeide, maar het idee er professioneel mee bezig te gaan ontstond toen Marijke er op de Maastrichtse Toneelschool erachter kwam dat zingen haar meer lag dan acteren!
Zij ging zich meer toeleggen op het zingen van jazz-repertoire, met als groot voorbeeld Ella Fitzgerald. Met het deelnemen aan jazzworkshops en volgen van individuele theorie- en zanglessen bereidde zij zich voor op het Conservatorium. Marijke Hörmann studeerde vervolgens Lichte Muziek Zang aan het Hilversums Conservatorium, bij o.a. Greetje Kauffeld en Annett Andriessen.
Vanaf het eerste jaar conservatorium in 1987, begon Marijke met het geven van zanglessen aan jongeren en volwassenen. Ook zong zij vanaf deze tijd in verschillende formaties van duo’s tot projecten met o.a. Big band Nijmegen en in haar eigen ‘Marijke Hörmann Quartet’.
Als meisje van een jaar of 6 liep ik al achter de fanfare aan van mijn dorp Hooge Zwaluwe. Mijn zeven jaar oudere buurmeisje speelde daar bugel. Dat wilde ik ook! Toen ik een jaar of 12 was, mocht ik beginnen op cornet. Toen ik op mijn 17e naar Den Bosch verhuisde, kon ik eindelijk echt trompetles krijgen op de muziekschool. Op het conservatorium in Utrecht studeerde ik trompet met bijvak piano.
Daarna ben ik ook andere instrumenten gaan spelen, zoals saxofoon en accordeon, en gaan zingen. Ik heb in kleine en grote(re) bezettingen gespeeld: klassiek, balkan, salsa, soul, jazz, theatermuziek en meer. Gezongen heb ik onder andere in een klassiek kamerkoor. De opleiding Ortho Agogische Muziekbegeleiding, een soort muziektherapie, deed ik om als muziekagoog te gaan werken in een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking, waar ik al werkte als activiteitenbegeleidster.
Voordat ik bij de Nieuwe Muziekschool ging lesgeven, heb ik jarenlang lesgegeven op trompet en andere koperblaasinstrumenten aan harmonie- en fanfareleerlingen. De laatste jaren heb ik allerlei projecten gedaan in het basisonderwijs en het speciaal (voortgezet) onderwijs en een wereldmuziekkoor gedirigeerd. Bij de Nieuwe Muziekschool heb ik naast de reguliere lessen ook een korte cursus balkanband gegeven.
Bij de Nieuwe Muziekschool geef ik trompetles. Trompet spelen is leuk en dat breng ik graag over op mijn leerlingen. Omdat de ene leerling de andere niet is, ziet de ene les er anders uit dan de andere. Het allerleukst is natuurlijk samenspelen. Dat doen we dan ook regelmatig.
Bij de Nieuwe Muziekschool geef ik ook les aan mensen met een verstandelijke beperking. Daar geef ik aangepaste lessen op keyboard, drumstel of – in overleg – op een ander instrument. Wekelijks is er ook de muziekclub. Daar is veel ruimte voor eigen inbreng. Je kunt zingen, een ritme-instrument bespelen of een instrument als keyboard. Iedereen doet op zijn manier mee en we kiezen de liedjes samen. Dat kunnen Nederlandse of Engelse liedjes zijn.
Naast de lessen op de Nieuwe Muziekschool geef ik saxonetles op basisschool de Kubus groep 5 in het project muziek = klasse. Bovendien ben ik werkzaam als wiskundedocent.
Na mijn afstuderen aan het Arnhems Conservatorium heb ik in allerhande bands gespeeld en veel les gegeven.
Ik heb er plezier in om beginnende muzikanten, maar ook de al meer ervaren muzikanten vooruit te helpen. Momenteel speel ik in de Rock & Soulband Men in Black en de Guus Tangelder Bigband.
Voor een impressie: kijk maar even op youtube voor een impressie van Men in Black en van de Guus Tangelder Bigband.
Praktische Informatie:
Individuele Lessen
Je kan saxofoon leren spelen vanaf 8 jaar. Soms ook al eerder als je vingers (handen) hier groot genoeg voor zijn.
Leermiddelen en Studeren
Je moet je eigen instrument kopen of huren. Ik kan je daarbij uiteraard adviseren.
Al vanaf kleins af aan kom ik over de vloer bij De Nieuwe Muziekschool. Eerst als leerling, nu als docent! Na jaren zelf les te hebben gehad bij de muziekschool, besloot ik in 2011 auditie te doen voor de Rockacademie in Tilburg. In de 4 jaar dat ik hier keys heb gestudeerd heb ik veel ervaring opgedaan en in verschillende bands gespeeld (waaronder Sarah's Blue Dress en Ella Medit).
Ik merkte dat mijn passie vooral bij het lesgeven lag en ben me hier steeds meer op gaan richten. In 2014 ben afgestudeerd als toetseniste, met als afstudeerrichting docent. Ik vond het doceren echter zó interessant, dat ik na het behalen van mijn diploma de deeltijdopleiding Docent Muziek heb gevolgd aan de Academie Muziek Educatie van Fontys.
Sinds september 2015 versterk ik met veel plezier het team van De Nieuwe Muziekschool. Ik geef hier pianolessen. Tijdens mijn pianolessen vind ik het belangrijk dat elke leerling speelt wat hij leuk vindt. Op die manier krijg en behoud je plezier in het maken van muziek! Ik zoek graag met leerlingen uit wat ze leuk vinden en pas mijn lessen hierop aan. Ook vind ik het leuk om de creatieve kant van leerlingen aan te spreken door bijvoorbeeld zelf eigen stukken te maken.
Naast pianoles geef ik ook muzieklessen op verschillende basisscholen in Maas en Waal aan groep 1 t/m 8. Mijn interesse in lesgeven bleef echter niet bij deze leeftijdsgroep. Daarom geef ik sinds 2023 ook Muziek op Schoot; muziekles voor de allerkleinsten!
Ik begon rond mijn 9de met trommelen op lege fritessausemmertjes die ik om mijn nek hing en met houten pollepels bespeelde. Later ging ik trommelen bij het tienerkoor in de Groenestraatkerk te Nijmegen. Van de drummer van het jongerenkoor kon ik drumles krijgen en zo ging het van kwaad tot erger: Meespelen in een band van mijn 10 jaar oudere gitaarspelende broer, drumlessen en ensembles bij de Nijmeegse Muziekschool, conservatorium te Arnhem en daarna in diverse blues, rock en popbands gespeeld of nog bij aan het spelen.
Muziek maken is leuk, samen muziek maken is nog leuker, waar het stroef kan lopen in normale omgangsvormen met elkaar, zo makkelijk kan het zijn als je samen met iets als muziek maken bezig bent. Het leren bespelen van een instrument kan op heel veel manieren en is ook vaak gebonden aan het instrument en muziekstijl. Ik vergelijk muziekmaken met praten en vanuit dat idee geef ik ook het liefste les: Je leert eerst praten, en later hopelijk lezen en schrijven maar het kunnen praten staat voorop. Eigen inbreng van een leerling is erg belangrijk. Heeft hij of zij al een duidelijke muzikale voorkeur dan probeer ik daar op in te spelen. Een leraar kan een leerling motiveren maar andersom kan ook zeker het geval zijn.
Ik probeer van verschillende moderne technieken en media gebruik te maken: Naast een uitgeschreven opdracht in noten is het ook mogelijk een geluidsopname of een filmpje (met je smartphone?) van een bepaalde opdracht te maken.
Bij het les geven aan volwassenen merk ik dat het sociale gedeelte erg belangrijk is, volwassen voelen zich bij een groepsles vaak meer op hun gemak, hebben hun ambities al wat minder hoog liggen waardoor het plezier voorop staat wat er weer voor zorgt dat er toch vooruitgang in blijft zitten. Resultaat is mooi, plezier is beter.
Ben je op zoek naar keyboardles? Beginners en gevorderden zijn bij mij op het juiste adres. De muziekinteresse van de leerling is een belangrijk uitgangspunt voor het lesmateriaal: als een leerling een stuk graag wil spelen willen ze er vaak veel tijd aan besteden.
Beginnende leerlingen spelen liedjes met akkoordsymbolen en ook meteen polyfone stukken (de “piano manier”). Op die manier kan een leerling ontdekken welk materiaal / welke muziek het beste bij hem/haar past en welke speelmanier na een tijdje les eventueel de voorkeur heeft. Mijn passie is om leerlingen met veel plezier op een zo hoog mogelijk nivo muziek te laten maken.
Samenspelen is leuk! Niet alleen in de groepsles spelen de leerlingen samen maar ook regelmatig bij optredens.
Vanaf schooljaar 2016-2017 geef ik ook lessen muzikale basisvorming: Muziek & Beweging aan leerlingen uit groep 1-2-3, en Algemene Muzikale Vorming, AMV aan leerlingen uit groep 3-4. Leerlingen op een speelse manier van alles leren over zelf muziek maken en zingen. Doordat ik veel verschillende werkvormen gebruik is de invulling van de les steeds weer een verrassing voor de leerling.
Ik geef muzieklessen op basisscholen en bij IKC de Kubus krijgen alle groepen 5 instrumentale les onder schooltijd: Muziek = Klasse. Hier geef ik zowel de klassikale lessen als de lessen op keyboard.
Als combinatie functionaris voor gemeente Druten en West Maas en Waal ben ik de schakel tussen de scholen en muziekonderwijs. Ik zet muziekprojecten op voor de scholen en ik geef muzieklessen op scholen.
Mijn opleiding:
Ik heb in 1979 mijn Atheneumdiploma behaald bij het Pax Christi College in Druten. In 1984 ben ik afgestudeerd aan het conservatorium van Tilburg met als hoofdvak elektronisch orgel. Ik ben de trotse eigenaar van een Hammond B3, mijn favoriete instrument. In 1990 studeerde ik af aan het conservatorium van Enschede op keyboard. Hierna heb ik ook een aantal jaren jazz improvisatielessen gevolgd bij Carlo de Wijs.
Daarnaast heb ik in 2017 de opleiding “muziek aan de basis” afgesloten die ik via Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam heb gevolgd voor het geven van AMV lessen en muziek op de basisschool.
Ik heb een brede muzikale belangstelling: ik heb zowel op orgel als trombone gespeeld in pop- en rockbands, bij een harmonie en Big Bands, in een musical en als begeleider van verschillende kerkkoren.
Enthousiast geworden?
Schrijf je in voor een gratis proefles!
Bedankt voor het aanvragen van een proefles.
Je ontvangt zo snel mogelijk een reactie van ons.
Alle rechten voorbehouden | De Nieuwe Muziekschool | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Webdesign Studio d'Or